Predstavljanje stipendija DAAD

You are currently viewing Predstavljanje stipendija DAAD
Lektorka Ivana Bašić zadužena za predstavljanje stipendija DAAD

U četvrtak, 3. novembra 2022. godine, u našim prostorijama održano je predstavljanje stipendija DAAD organizacije, najveće nemačke organizacije za akademsku razmenu. Program stipendija za studente osnovnih, master i doktorskih studija predstavila je DAAD lektorka Ivana Bašić.

Studenti našeg i drugih fakulteta imali su prilike da se upoznaju sa širokom ponudom stipendija za sve nivoe studija, kao i za postdoktorske studije i istraživače. Saznali smo i kako treba da izgleda motivaciono pismo, koje se veoma vrednuje pri konkurisanju za DAAD stipendije.

Stipendije se mogu dobiti za bilo koji nivo studija, a lepa vest za naše studente jeste da se na konkurs za njihovo dobijanje mogu prijaviti studenti svih katedara i da za dobijanje određenih stipendija nije neophodno znanje nemačkog jezika. Rok za prijavu za stipendirani studijski boravak u Nemačkoj sledeće akademske godine jeste 15. novembar 2022. Za sve detaljnije informacije o načinu konkurisanja možete se obratiti DAAD informativnom centru u Begradu (Cara Uroša 36-38) ili na sajtu organizacije. Želimo puno sreće svima koji se budu prijavili!

Za PAFF napisala Jovana Todorić.

Leave a Reply