Sastanak inicijative za oživljavanje Alumnija Univerziteta u Beogradu

You are currently viewing Sastanak inicijative za oživljavanje Alumnija Univerziteta u Beogradu
Predstavnici fakulteta Univerziteta u Beogradu na sastanku inicijative za oživljavanje Alumnija Univerziteta u Beogradu.

Drugi sastanak u okviru inicijative za oživljavanje Alumni organizacije Univerziteta u Beogradu, ddržan je 21. februara 2023. godine. Sastanku su prisustvovali sledeći predstavnici fakulteta Univerziteta u Beogradu: Branko Vuksan i Jovana Milovanović (Filološki fakultet), Goran Petković (Ekonomski fakultet), Verica Krstić (Arhitektonski fakultet), Nenad Lazarević (Biološki fakultet), Miloš Rajković (Poljoprivredni fakultet), Maja Milojević Rakić (Fakultet za fizičku hemiju), Goran Marković (Saobraćajni fakultet), Snežana Đurđić (Geografski fakultet), Jovana Carević Damnjanović (Fakultet organizacionih nauka), Bratislava Gogić (Fakultet bezbednosti), Slavica Petrović (Šumarski fakultet), Andrijana Milošev Georgiev (Farmaceutski fakultet).

Domaćin sastanka bio je Alumni Filološkog fakulteta, a prisutnima se obratila dekanka Filološkog fakulteta Iva Draškić Vićanović, koja je podržala inicijativu za okupljanje alumni organizacija različitih fakulteta našeg univerziteta pod okriljem Alumni organizacije Univerziteta u Beogradu.

Iva Draškić Vićanović, dekan Filološkog fakulteta Univerziteta u Beogradu obraća se prisutima na sastanku inicijative za oživljavanje Alumnija Univerziteta u Beogradu.

Tema sastanka bili su oživljavanje aktivnosti Alumni organizacije Univerziteta u Beogradu, ciljevi i misija organizacije, a nadasve razmena iskustava u dosadašnjem radu alumni organizacija pojedinačnih fakulteta Univerziteta.

Prvi sastanak Inicijative održan je u septembru 2022. godine, a pored gorenavedenih fakulteta, prisustvovali su i predstavnici Filozofskog fakulteta, Matematičkog fakulteta i Fakulteta za specijalnu edukaciju i rehabilitaciju.

Tada je započeta uspešna saradnja koja je iznedrila projekat Nobel 22, posvećen dobitnicima Nobelove nagrade za fiziku, hemiju, medicinu, ekonomiju, književnost i mir. Ovaj projekat okupio je kolege sa Fizičkog, Hemijskog, Biološkog, Ekonomskog i Filološkog fakulteta koji su zajedno realizovali šest izložbi, a u toku je organizacija pratećih tribina.

Foto: Dušan Cvetić

Leave a Reply